Psihoterapie chirurgia obezitatii

Programul “Psihoterapie chirurgia obezitatii” (PCO) se adreseaza pacientilor care au suferit o interventie de chirurgie bariatrica:  balon intragastric,  Inel Gastric,  micsorarea stomacului  ( gastric sleeve), Bypass gastric .  Chirurgia obezitatii se adreseaza pacientilor care sufera de obezitate morbida.  In clinica noastra, programul de psihoterapie “chirurgia obezitatii” este realizat de dna Camelia Stavarache, certificata international in “Hypnotic gastric band” in colaborare cu echipa de chirurgie bariatrica coordonata de dr Mihai Ionescu, medic primar chirurgie generala/chirurgia obezitatii . Necesitatea intrarii intr-un program de psihoterapie postoperator este impusa de complexitatea obezitatii care este o boala psiho-somatica in care componentele emotionale sunt foarte importante. Cei mai multi pacienti care sufera de obezitate morbida au probleme de autocontrol al impulsului, sufera de depresie, anxietate, traume emotionale si functioneaza dupa un program inconstient de autosabotare si programare a esecului.  Din acest motiv, fara corectarea problemelor emotionale, rata de recidiva ramane crescuta. Prin programul de psihoterapie gastric sleeve se urmareste reorganizarea mentala care sa inlature obiceiurile alimentare gresite, consolidand astfel rezultatele chirurgicale.

Programul “PCO” dureaza  90 de zile.  De ce aceasta durata? Pentru ca psihicul nostru are nevoie de un interval cuprins intre 21 si 90 de zile pentru crearea unui noi obicei mental.

Etape:

  1. ” AMA 21″-Antrenament mental antistres ( programe mentale pentru accelerarea recuperarii post-operatorii).

CEA MAI IMPORTANTA PERIOADA POSTOPERATORIE ESTE DE 21 DE ZILE DEOARECE INCONSTIENTUL DVS ESTE CEL MAI USOR DE REPROGRAMAT.. IN ACEST INTERVAL, SPECIALISTUL NOSTRU IA LEGATURA CU DVS ZILNIC , PRIMITI TEME SI TEHNICI ANTISTRES

2. Gandirea pozitiva

3. Foamea din cap sau foamea emotionala

4. Ce vad in oglinda? Cum sa- mi integrez noul Eu, slab

5.  Mesajele inconstiente: Nu reusi, Nu avea succes, Nu meriti sa fii iubit

6.  Programe mentale de autosabotaj: Trebuie sa fac placere celorlalti, Trebuie sa fiu puternic, Grabeste-te!

7.  Meditatia alimentara- mananca inteligent folosind tehnici de mindefulness