Psihosucces Kids

PSIHOSUCCES KIDS= INTELIGENTA EMOTIONALA

Inteligenta emotionala garanteaza succesul in viata 

Cu totii stim ca ” bataia nu e rupta din rai”, dar in acelasi timp si ca modelul ”domnu Goe” este unul periculos. Consecinte? Un adolescent inadaptat sau cu probleme de comportament. De-a lungul timpului, parentingul a suferit schimbari dramatice , de la educatia bazata de pedeapsa din secolele trecute, la ” nu exista NU” , din zilele noastre. Si totusi, cum putem sa ne crestem copilul cat mai sanatos si echilibrat? Raspunsul consta in educatia bazata pe dezvoltarea inteligentei emotionale sau a inteligentei personalitatii. In felul acesta, copilul va invata sa isi exprime corect  emotiile, sa reactioneze adecvat la frustrare sau esec, sa aiba incredere in el. Succesul in viata nu depinde atat de inteligenta academica, cat de inteligenta emotionala.

AVANTAJE  PSIHOSUCCES KIDS:

  • CRESTE INTELIGENTA EMOTIONALA A COPILULUI CU 90%

 

CAMELIA STAVARACHE este psiholog principal si coordonatorul unei echipe de 5 psihologi care participa la acest program.  S-a specializat in Franta si Romania in mai multe tehnici de psihoterapie pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor si parintilor . ” Programul Psihosucces Kids a aparut din dragoste pentru copiii mei: imi doream o educatie mentala care sa ii ajute sa razbata in jungla umana din secolul XXI. Dupa cum stii si tu daca esti parinte, capcana Rasfatului creeaza in principal,  doua categorii de copii: timizi sau nastrusnici. Culmea e, ca  atat timizii cat si copiii agresivi sufera de stima de sine scazuta. Si cum iadul e pavat cu intentii bune, greselile educationale sunt facute cu dragoste si din dragoste. Scopul acestui program este sa-le  dezvoltam copiilor, o incredere in fortele proprii, autonomia, creativitatea si abilitatile de lider.”

  • STIL DE PARENTING INTELIGENT

Educatia bazata pe bătaie este toxica

Costurile emotionale in cazul bataii sunt enorme: scade incredere in sine si se dezvolta sentimentele de rusine si/sau revolta. Prezenta hipercriticismului ( critici multe pentru maruntisuri sau critici agresive) creeaza un cerc vicios al interactiunilor nesanatoase. Critica si pedeapsa duc la furie si sfidare sau la ascunderea adevarului si izolare, ceea ce va declansa  mai multa critica din partea parintelui si mai multa revolta din partea copilului. Asa se ajunge la generalizari: ” este tot timpul obraznic”,  ”nimeni nu ma iubeste”. Specialiastii au ajuns la concluzia orice critica agresiva blocheaza  dezvoltarea unei relatii armonioase, ne face defensivi si ne pune in pozitia de a ne proteja.

Antidotul la agresivitate si criticism este ascultarea empatica si dezvoltarea inteligentei emotionale a copilului

Educatia bazată pe răsfăț este o bombă cu ceas

Rasfatul il transforma pe copil  intr-o nava fara busola. Nu existA LIMITE si ca atare, copilul crede ca totul i se cuvine. Nu mai tine cont de sentimentele celorlalti, ia fara sa ceara, pretinde ca dorintele lui sa fie respectate intocmai de catre ceilalti. Ca atare isi va dezvolta PATTERN-URI de gandire de tipul :” viata trebuie sa fie frumoasa si usoara si sa imi ofere tot ceea ce vreau”

  • DEZVOLTA COMUNICAREA SI CREATIVITATEA

Copii scriu in ziarul Psihosucces

Inteligenta verbala este una dintre cele mai importante forme de inteligenta si presupune capacitatea de a te exprima intr-un mod creativ. Cercetarile au aratat ca si in situatiile de coeficient de inteligenta mai slab,  imaginatia si spontaneitatea pot fi  antrenate cu succes.  Copiii invata sa scrie povesti si articole in ziarul Psihosucces.

  • DEZVOLTA ABILITATILE DE LIDER

Copiii isi dezvolta spiritul de afaceri

In cadrul programului Psihosucces Kids vor invata sa isi castige proprii bani. Se vor organiza licitatii cu jucarii coordonate de copii, concursuri de oratorie,  jucarii hand-made etc

  • EFECTE RAPIDE SI DURABILE

Primele efecte dupa o luna

Programul Psihosucces Kids se bazeaza pe cercetarile Asociatiei de Psihoterapie Integrativa realizate in perioada 2013-2016. Programul  Psihosucces Kids foloseste o abordare parinte-copil, adica nu se lucreaza doar cu copilul ci si cu parintele, iar la sfarsitul fiecarei sedinte parintii primesc un raport psihologic cu observatii de specialitate, teme si indrumari, acolo unde este cazul. Primele efecte se vad dupa primele 4 sedinte.

Detalii despre program https://clinicapsihoterapie.ro/cursuri-copii-leadership/

Povesti din lumea povestilor  https://youtu.be/ceumSPppzxE