Poti sa mori dintr-un atac de panica?

Poti sa mori dintr-un atac de panica?

Multi oameni experimenteaza senzatia de moarte iminenta atunci cand fac un atac de panica.  De altfel, atacul de panica imita foarte bine un atac de cord, asa ca nu e de mirare, renumele de fraznic de care se bucura.  Vestea buna este ca nu vei muri de atac de panica!

Dar, cum diferentiem un atac de cord de un atac de panica?

  1. In primul rand, varsta ta tanara  si istoricul cardiac curat ( nu esti in evidenta nici unui medic cardiolog) spun ca mai degraba este vorba de un atac de panica. Infarctul miocardic la persoanele sub 50 de ani, fara un istoric medical cardiac, este foarte rar.
  2. Atacul de panica este inexpectat, apare brusc chiar si cand stai relaxat in fotoliul tau, in timp ce infarctul miocardic este apare, de cele mai multe ori, dupa un efort fizic sau un stres emotional puternic.
  3. In atacul de panica, simti ca nu mai ai aer, dar faptul ca vei respira mai rar va duce la dispritia atacului de panica. La fel si daca mirosi niste cafea sau iti tii mainile sub un jet de apa rece. In schimb atacul de cord este insotit de o gheara in piept foarte dureroasa, iar simptomele se inrautatesc odata cu trecerea timpului . In acest din urma caz, doar nitroglicerina amelioreaza simptomele.
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.