Cercetari moderne despre depresie

Cercetari moderne despre depresie

Ultimele cercetari legate de depresie arata ca atunci cand esti depresiv pierzi neuroni. Vestea buna este ca, neuroni se pot regenera, contrar a ceea ce ai invatat la scoala ca acest lucru nu este posibil. Regenerarea se face sub efectul medicamenteor psihiatrice sau al psihoterapiei. Exact! S-a descoperit ca psihoterapia are efecte materiale, adica dendritele si axonii neuronilor incep  sa creasca cand ne vindecam de depresie.

In prezent, exista tot mai multe forme mascate de depresie in care simptomul principal, nu este tristetea, ci iritabilitatea sau durerea fizica.  Multi oameni care exagereaza cu muca sunt depresivi si asa se explica multe tentative de suicid la persoane integrate profesional, care la prima vedere, pareau bine-mersi.

Cea  mai simpla metoda ca sa-ti dai seama daca esti depresiv este sa determini schimbarile ciudate care ti-se intampla in ultima vreme: retragere sociala, lipsa de chef, oboseala, inapetenta sau pofta de mancare exagerata, insomnie sau hipersomnie, dureri bizare, nediagnosticate medical.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.